Summer Lace Top Patroon Linda Modderman Design Haakpatroon Haken
Inspiratie Overig

Over de Summer Lace Top

In januari hadden mijn man en ik een paar dagen Ierland geboekt. Er samen even lekker tussenuit! We zaten in de mooie stad Cork aan de zuidkust van dit prachtige land. In de paar dagen dat we daar waren kreeg ik een berichtje van Wendy, een Nederlandse die in Ierland woont en daar een webwinkel runt genaamd, Yarn & Cosy  Wendy verkoopt in haar webwinkel niet alleen mooie kwaliteitsgarens maar ook haar eigen hand geverfde garens. Ze tipte mij over een leuke hobby/wol winkel in de stad (Vibes & Scribes). Natuurlijk ben ik daar even een kijkje gaan nemen en ging ik de deur uit met een mooie bol Aran tweed en een Rowan Magazine. Ik zag nog veel meer moois maar dat paste helaas niet in mijn handbagage! Weer thuis kreeg ik al snel een berichtje van Wendy of ik misschien een keer iets wilde maken met haar hand geverfde katoen. Natuurlijk wilde ik dat! Ik vind het namelijk heel erg leuk om garens uit te proberen. Een maand later was ik voor Wolplein op de handwerkbeurs in Zwolle. Daar kwam ik toevallig in contact met een medewerkster van het magazine Handwerken Zonder Grenzen. Een gezellig babbeltje eindigde in de vraag of ik het misschien wel leuk zou vinden een keer iets voor het blad te ontwerpen…….Nou eeeeeeeh ja heeeeeeel graag zelfs! De volgende ochtend tijdens het tandenpoetsen (en dat is echt waar) kwam het idee. Hoe leuk zou het zijn als ik met het hand geverfde garen van Wendy uit Ierland een mooie zomer top zou maken voor in het blad! Ik bedoel, als we het dan toch over handwerk hebben. In mijn hoofd was de top al helemaal klaar, gefotografeerd en wel. Uiteindelijk kon ik mijn idee bespreken met de hoofdredactrice van het magazine. Ook zij was enthousiast! Nu konden we aan de slag! Wendy verfde het katoen in de kleuren die ik graag wilde en ik begon met het ontwerpen en deed alvast een testje met een bolletje dat ze me al eerder toestuurde. Al snel kwam het definitieve garen binnen en kon ik echt aan de slag! Het haken van de top, het schrijven van het patroon, Wendy die me hielp het patroon te testen en het vertaalde naar UK en US terms. Wat een ontzettend leuke samenwerking was dit! De fotografie deden we (mijn man en ik) op een mooie dag in April. De zon scheen en het was lekker rustig op het strandje. Het werd echt zoals ik het had bedacht op die ochtend in februari. Deze sfeer was wat ik zocht. En zo gebeurde het dat mijn Summer Lace Top nu in het juni nummer van Handwerken Zonder Grenzen staat! Ik kan jullie zeggen dat ik mega trots ben over hoe het is geworden! Ik hoop dat iedereen die de top ook gaat haken er net zoveel plezier aan zal beleven als dat ik heb gedaan.
Het patroon staat in Handwerken Zonder Grenzen nr. 213 en inmiddels staat het losse patroon ook in mijn webwinkel!

Linda xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top