Autumn Color Shawl Herfst Sjaal Linda Modderman Design Haakpatroon
Haakpatroon

Colors of Autumn Sjaal

Toen ik een tijdje geleden van Lang Yarns een doosje kreeg toegestuurd met daarin een aantal bollen van de nieuwe winter collectie van WOOLADDICTS wist ik vrijwel direct wat ik hiermee wilde maken.
Een heerlijke lange sjaal moest het worden waar ik alle mooie bollen (want dat zijn ze!) in zou verwerken. Geïnspireerd door de prachtige kleuren van de herfst waar ik zo van houd ben ik gaan nadenken over hoe ik de kleuren en verschillende garens zou verwerken in mijn ontwerp. Ook ben ik gaan kijken welke steken ik wilde gaan gebruiken. Het moesten steken worden passend bij het garen. Ik koos ervoor om het ‘Faith’ garen in de alpine steek te haken. Deze steek geeft een mooie structuur en laat het garen goed uitkomen. Voor het heerlijke pluizige garen ‘Trust’ koos ik de V-steek. Dit garen vraagt om een wat meer eenvoudige steek vind ik, aangezien het garen zelf zijn werk al doet! Voor ‘Respect’ koos ik een puff-stitch dat met dit iets fijnere en gladder garen heel mooi uitkomt. Heel leuk was het om een beetje te spelen met kleuren, steken en verschillende garens. De sjaal is echt geworden zoals ik in mijn hoofd had! Lekker lang zodat je het een paar keer om kunt slaan en er fijn in weg kan kruipen zodra het kouder gaat worden. Maar vooral ook vrouwelijk, zacht en fluffy.
De tassels die ik maakte van de overgebleven restjes maken het geheel een beetje speels en luchtig.
Op de prachtige bloeiende heide in de heuvels van het Engelse New Forest maakten we afgelopen vakantie foto’s van de sjaal! Een mooier decor kon ik me niet wensen. Hoe mooi de kleuren van het garen matchen met de kleuren van de omgeving was echt te gek. Ik ben dan ook zeker trots op het resultaat en ik ben heel blij dat ik met jullie het patroon van mijn ‘Colors of Autumn’ sjaal kan delen!
Het gratis haakpatroon Colors of Autumn Sjaal vind je hier.
Ik hoop dat jullie net zoveel plezier gaan hebben met het maken van deze sjaal als dat ik dat heb gehad en het daarna met nog meer plezier zullen dragen.

Linda xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top