Indian Summer Sweater Linda Modderman Design Haakpatroon
Overig

Indian Summer Sweater

Vorig jaar rond deze tijd haakte ik een okergele sweater voor mijzelf. In die periode schreef ik eigenlijk nog niet echt patronen maar haakte ik altijd ‘on the flow’. Gewoon beginnen aan een ontwerp dat in mijn hoofd zat. Beetje passen en meten en uitvogelen hoe ik er moest komen door veel proberen, uithalen en weer opnieuw beginnen. Wel heel leerzaam hoor kan ik je zeggen. Meestal kreeg ik dan best veel reacties op wat ik had gemaakt en natuurlijk dan ook de vraag of er een patroon van was! Ik kwam er achter dat het misschien toch wel handig zou zijn om in het vervolg mijn patronen te gaan opschrijven. Dat vond ik best een dingetje in het begin maar inmiddels hoort het erbij.
Het een kan gewoon niet meer zonder het ander en ik wordt er handiger in.
Het haakpatroon van de “Indian Summer Sweater” is dan ook geïnspireerd op mijn okergele trui van vorig jaar. Ik heb er wel net even een iets andere draai aan gegeven door de bolletjes in de pas een beetje asymmetrisch als een waaier te laten lopen en de mouwen ook wat aan te passen. Deze trui heb ik gehaakt met Merino 120 Superwash van het garenmerk Lang Yarns. Het is misschien mooi om te weten dat dit klassieke Merino garen het certificaat “Sheep Friendly en No Mulesing” heeft wat betekent dat dit garen op een diervriendelijke manier wordt verkregen. En naast dit mooie gegeven is het gewoon een ontzettend fijn garen om mee te werken. Het is sterk, voelt zacht en geeft een prachtige regelmatige steek. Ondanks dat dit garen bestaat uit 100% Merino (fine) wol is het geen “kriebel”garen. Dit komt door de Superwash behandeling die dit garen heeft ondergaan. Een behandeling waarbij de jeukende haren uit de wolvezels gewassen worden. En het handige is, je kunt het gewoon op 30 graden en een wol was programma in de wasmachine doen zonder dat het zijn vorm verliest en dat is wel net zo handig toch? Mochten jullie deze trui gaan haken dan zie ik dat natuurlijk heel graag terug op jullie social media accounts. Het is zo leuk en bijzonder om mijn ontwerpen gemaakt te zien worden. Daar doe ik het voor! Mooie kleding stukken ontwerpen voor iedereen.
Linda xxx

Indian Summer Sweater Linda Modderman Design Haakpatroon

2 thoughts on “Indian Summer Sweater

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top