Ibiza Style Trui Haakpatroon van Linda Modderman
Overig

De “Ibiza Style” trui

Enige tijd geleden zag ik een onwijs leuke trui voorbij komen op de Instagram feed van @ibizabohogirl
Een trui gehaakt in verschillende vrolijke kleurtjes voor een deel bestaande uit granny squares. Een echte “Ibiza style” trui, perfect voor een koudere zomerdag of avond!
Ik had heel veel zin om een soortgelijke trui te haken. Geen patroon maar gewoon kijken of het me zou lukken de trui min of meer na te haken! Een leuke uitdaging vond ik zelf en een beetje uit mijn comfortzone vanwege het gebruik van de vele verschillende kleurtjes. Eigenlijk kleuren die ik normaal gesproken niet snel zou kiezen maar wel heel leuk zijn voor een trui als deze.
Ik haakte de trui met Elastico van Lana Grossa. Een zeer geschikt garen voor een trui als deze. Het garen heeft een samenstelling van katoen en polyester. Het voelt heel zacht aan en is wat elastisch waardoor het echt heerlijk is om te dragen! Echt een aanrader voor je zomerprojecten.
Een uitdaging was deze trui absoluut maar wel een hele leuke! Ik heb bewust geen patroon mee geschreven omdat ik het heel fijn vindt om af en toe gewoon te doen…….haken “on the flow” zoals ik dat voorheen eigenlijk altijd deed! En echt, het was zo fijn en ontspannend om tussen alle opdrachten door met deze trui bezig te kunnen zijn. Ondanks het afhechten van de vele draadjes, het puzzelen, het passen, het netjes in elkaar zetten, het kiezen van de kleurtjes, was dit echt zo’n leuk project om te doen!
Het resultaat is ook absoluut geworden zoals ik hoopte dat het zou worden, een heerlijke vrolijke zomertrui die zeker mee gaat in de vakantie koffer!
Er is echter een klein minpuntje……de trui zakt tijdens het dragen van mijn schouders af. Eigenlijk is het net iets te wijd aan de bovenkant…..daar moet ik dus nog een oplossing voor vinden maar ik weet zeker dat ook dat goed gaat komen!
Linda xxx

10 thoughts on “De “Ibiza Style” trui

 1. Hoi Linda
  ik kan nergens een e mail adres van je vinden , dus dan maar op deze manier proberen. Heb genoten van alle mooie dingen die gemaakt zijn voor de haakster van 2018.
  Ben nu aan jouw patroon begonnen van de mystic omslagdoek dit lukt tot op heden maar nu ben ik bij toer 23 en daar heb je het over de pfst: puffsteek(met 4 omslagen) maar ik kan nergens vinden hoe deze gaat. is ook niet op internet op wolplein of andere haaksite te vinden. Misschien kun jij het nog even uitleggen??Alvast heel erg bedankt.

 2. Dag Linda,

  Wat een leuke trui!
  Ik weet niet of je het afzak-probleem al hebt opgelost maar je zou ook 2 schouderbandjes kunnen haken en hem dan lekker laten afzakken.
  Ook prettig voor in de komende hittegolf

  Hartelijke groet,

  Jopie

  1. Hoi Jopie, Bedankt voor je leuke reactie en je tip! Ik ga aan de achterkant twee bandjes haken die gestrikt kunnen worden op de rug. Mocht dat niet wat worden zal ik jou tip zeker proberen! De trui gaat mee in de vakantie koffer dus dat moet nog wel gebeuren voor die tijd! Groetjes, Linda.

  1. Hoi Jeanette, Dit patroon heb ik zo ongeveer nagemaakt. Dus ik heb hier zelf geem patroon van geschreven. Ik geloof dat er wel een patroon van bestaat. Misschien een keer kijken op etsy of ravelry misschien? Succes in elk geval. Groetjes, Linda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top